16 september 2018
17:30

Västerås IK P06:1 Gul

Referat: Köping FF 06 Svart - Västerås IK P06:1 Gul

11 killar, 3 coacher och en liten tapper skara föräldrar/ledare samlades på Kristinelunds Sportfält i Köping för att spela och njuta av 7-manna på gräsplan. Det var en fin kväll för fotboll, 14C i luften, ingen direkt vind men regn i luften som övergick till ett stilla vattenstril under första halvan av matchen.
Våra killar inledde första bollkontakten med en lysande passningskombination innehållande 6-7 bolltouch från backlinje genom mittfältet och fram till avslut. Mönsterfotboll!
Vi spelade bra och skapade mycket första perioden men fick tyvärr dålig utdelning och perioden slutade 1-1 efter en situation där vi tappade våra positioner i försvarsspelet lite för lätt. Andra perioden spelade vi stabilt försvarsspel och fortsatte skapa men hade svårt att komma till skott. Köping var duktiga på att styra ut oss och blocka skottförsöken, man hade oftast bra understöd till de som pressade. Perioden slutade 2-1 till oss efter en straff.
Tredje perioden blev mer svajig och böljande där Köping skapade mycket framåt och vi hade lite svårt/orkade inte att hålla våra positioner. Ett fint skott utanför straffområdet gav 2-2, snabbt följt av en styrning i straffområdet som ställde både backlinje och målvakt, till 3-2 för Köping. I det läget blev vi stressade och slog bort mycket passningar men kunde till slut hitta tillbaka och en välförtjänt kvittering kom via vänsterfotskott utanför straffområdet, slutresultat 3-3.
Bra match av killarna som verkligen försökte spela ett passningsspel där hela laget blev involverat och gav allt i närkamper då det behövdes mot ett Köping som också spelade fin och schysst fotboll. Tack Köping, domare och tillrest publik!